Keventynyt johtaja - positiivinen kierre


Johtajalla keventynyt, fokusoitunut ja jopa innostunut olo. Työntekijät innovoivat ja käyvät eläväistä dialogia keskenään. Tyytyväinen puoliso. Lapsikin kiittää, kun kuuntelet ja olet läsnä. Mitä on tapahtunut?

Se, mitä on tapahtunut, on businesscoaching, joka on alkanut tuottaa tulosta.

Kun osallistut visionäärisiin ja innostaviin seminaareihin (kuten esim. hiljattain järjestetty NBF), luet johtamisen kirjoja ja artikkeleita, kuuntelet asiantuntijoiden haastatteluja, voit saada listan keskenään samanlaisista ja hyvin erilaisista ominaisuuksista ja hyveistä. Usein myös oman esimiehen toiminta vaikuttaa omaan johtamiseen - hyvässä ja pahassa. Johtaja/esimies pääseekin kysymään itseltään: kuka minä olen johtajana, millainen minä haluan olla johtajana, miten saan itsestäni parhaan irti ilman, että kulutan itseni loppuun, miten kehityn johtajana enkä juutu vanhaan uran jossain vaiheessa hyväksi koettuun, mitä minulle tarkoittaa work-life-balance jne.

Businesscoachingissa ammattilainen tukee johtajaa löytämään oman itselle sopivan johtajuuden. Tärkeintä johtajalle on tunnistaa oma arvopohja sekä vahvuudet ja kehittämisen alueet. Seuraavaksi onkin mietittävä, miten kykenen implementoimaan ajatukseni ja toiveeni johtajana arkielämän toimintaan. Mistä saan palautetta, missä voin turvallisesti käydä läpi onnistumisia, mutta ennenkaikkea asioita, jotka eivät menneet heti toivotulla tavalla. Johtajilla ja esimiehillä on tiiminsä sekä kollegoja ja esimiehiä, joiden kanssa on hyvä sparrailla ja vaihtaa kokemuksia. On kuitenkin myös asioita, joiden kanssa varsinkin johtaja on yksin. Nuo asiat pyörivät päässä, syövät energiaa ja työniloa - kenen kanssa jakaa ja pohtia ratkaisua. Erityisesti näissä tilanteissa hyvää pohdintaa ja tukea tuo businesscoaching. Kun käyt läpi omaa identiteettiäsi johtajana tai haastavia johtamisen tilanteita luotettavan ammattilaisen kanssa, löydät vastauksia ja toimeenpanon keinoja. Nämä, kun ovat kirkkaana mielessäsi, keventävät oloa, parantavat fokusta, energisoivat ja saattavat tuoda jopa hymyn huulillesi.

Miten ihmeessä tähän liittyvät vielä puoliso ja lapsetkin?

Kun kotona ei enää tarvitse pohtia haasteellisia johtajuuteen tai työhön liittyviä asioita siinä määrin kuin ennen coachingin aloittamista, kiittää myös puoliso. Kun olet työn ulkopuolisessa ajassa paremmin läsnä, et vain fyysisesti, vaan myös mielesi on läsnä, niin kuuntelet, etkä vain kuule. Sama pätee lapsiin: et vain kuule ja mahdollisesti ratkaise tehokkaasti heidän ongelmiaan, vaan kuuntelet, kysyt ja kannustat. Positiivinen kierre on lähtenyt liikkeelle!

Kirjoittaja on Erja Virtaneva, jonka mieli kirkastui ja olo keveni omassa Executive Coaching-prosessissa. Nyt Erja auttaa muita johtajia kohti positiivista kierettä coachina ja valmentajana.

erja.virtaneva@businesscoaching.fi

#Itseohjautuvuudesta #Ihmistenjohtamisesta #ErjaVirtaneva

BCC Business Coaching Center Oy

Mechelininkatu 13, 00100 Helsinki, Finland

info@businesscoaching.fi

+358 10 421 3600

y-tunnus/VAT Number 2107152-9

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter

Sivustollamme käytetään evästeitä- lisätietoa

We use cookies- more info