Miksi Coaching Supervision?


Miten toimitte kun coachinne tuskailevat ja kokevat että on hankalaa päästä mihinkään coachattavaansa kanssa? Oletko huomannut, että teillä toimiva coach tuskastuu kun ei löydä keinoja auttaa coachattavaansa eteenpäin? Voi olla, että coach kokee coachattavansa ongelmallisena, hänen aiheensa vaikeana tai että coachilla on joku mielipide asiakkaasta.

Miten tuette organisaatiossanne coacheja, niin että he ovat huippukunnossa ja heidän työnsä johtajien ja esimiesten kanssa tuottaa mahdollisimman hyvän tuloksen? Tiedetään, että ihmisellä, joka tekee toisten ihmisten kanssa töitä, on taipumus sokaistua joillekin asioille asiakkaassaan tai asiakkaansa tilanteessa. Joskus coach tiedostaa, että on olemassa joku hankaluus tai este. Usein ei. On siis syytä käydä varikolla jotta suorituskyky säilyy. Muistan työni yhden ison organisaation esimiehen kanssa. Aloin nähdä hänet lukkiutuneena ja epäkypsänä kahden tai kolmen tapaamisen jälkeen, enkä uskonut että hänellä ollut potentiaalia kasvaa uuteen tehtävään. Tuntui pahalta ja olin tyytymätön ja ärtynyt coaching-sessioidemme jälkeen. Tapasin Coaching Supervisorini ja kerroin siitä miten koin coachattavani ja hänen tilanteensa. Coaching Supervisor kyseli ja pyysin minua kuvaamaan tilannetta sanoin ja elein. Minusta se oli vähän ärsyttävää! Kyllähän minä ymmärrän ihmisiä ja näen heissä oikeita asioita! No, toisin kävi. Coaching Supervisorini auttoi minua katsomaan itseeni ja ymmärtämään, että minun uskomuksestani tuli este coachattavani etenemiselle. Ei hyvä! Kun tajusin tämän, jokin portti aukesi minussa, liikutuin ja koin empatiaa ja lämpöä coachattavaani kohtaan. Seuraavat coachaukset olivat aivan erilaisia (minä olin…) ja jouduin toteamaan, että coachattavani eteni hurjaa vauhtia. Myöhemmin loppukolmikanta keskustelussa hänen esimiehensä kertoi olevansa todella tyytyväinen alaisensa muutokseen. Ja minä mielessäni lähetin kiitokset Coaching Supervisorilleni oman lukkoni avaamisesta. Tämä on yksi oma esimerkki Coaching Supervisionin hyödystä. International Coach Federationin kyselytutkimuksen mukaan suuri osa coacheista ja HR-ammattilaisista ovat sitä mieltä, että coachien olisi säännöllisesti käytettävä Coaching Supervisionia (86 % ja 88% vuonna 2006). Kuitenkin saman tutkimuksen mukaan vaan 44 % coacheista 23 % organisaatioista käyttää säännöllistä Coaching Supervision tukea. Coaching Supervision on suhteellisen uusi ohjausmenetelmä. Se sai alkuunsa Isossa-Britanniassa, jossa ensimmäinen koulutus alkoi vuonna 2003 ja ensimmäinen tutkimus ja kirja julkaistiin 2006. Tänään britti-organisaatiot kysyvät käyttämiltään coacheilta onko heillä säännöllinen Coaching Supervision ja kenellä käyvät. Olen kuullut että siellä jopa tarkistetaan, että tämä pitää paikkansa. Kirjoittaja: Marianne Borg Hyökki marianne.borg-hyokki@businesscoaching.fi

#Organisaatiokulttuurista

BCC Business Coaching Center Oy

Mechelininkatu 13, 00100 Helsinki, Finland

info@businesscoaching.fi

+358 10 421 3600

y-tunnus/VAT Number 2107152-9

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter

Sivustollamme käytetään evästeitä- lisätietoa

We use cookies- more info