Vaikeina aikoina Kestävän Menestyksen periaatteet mitataan


Sain tällä viikolla puhelun Kauppalehdeltä, jossa kerrottiin, että BCC on valittu jälleen kerran Kauppalehden Menestyjät-listalle.

"Menestyjäyritys kuuluu joukkoon, jonka talousanalytiikan ammattilainen on todennut suoriutuvan vertaisiaan paremmin.”

Aikaisemmin en ole tilannut valituille yrityksille tarjolla ollutta brändäys-pakettia, mutta tänä vuonna tuntui erityisen oikealta tilata logo nettisivuille ja plakaatti seinään muistuttamaan siitä, että vaikka ajat ovat olleet vaikeat, olemme aloittaneet uuden vuoden taloudellisesti vahvalta pohjalta ja tyytyväisinä viime vuoteen.

Kun puhumme asiakasyrityksillemme, puhumme Kestävästä Menestyksestä, joka näkemyksemme mukaan rakentuu kahdesta ominaisuudesta: suorituskyvystä ja muutoskyvystä. Kuluneen kahden vuoden aikana on testattu se, puhummeko vain lämpimiksemme, vai elämmekö myös itse niinkuin saarnaamme.

Viimeiset vuodet ovat olleet toimialallemme haastavat. Coachingtoimijoidenkin suorituskykyä on testattu runsain mitoin: Lähes jokainen kollega on raportoinut mm. tilauskannan pienentymisesta, hintakilpailun kiristymisestä ja maksuaikojen pidentymisestä. Ja tämä on ollut myös meidän kokemuksemme. Valitettavan moni toimija on tänä aikana päätynyt myös kokonaan sulkemaan ovensa.

Siitä huolimatta, että omat suorituskykymittarimme ovat olleet koko toimintahistoriamme ajan hyvällä tasolla, ilman muutoskykyä tuskin mekään olisimme tästä kaikesta selvinneet kuivin jaloin.

Kuluneen kahden vuoden ajan olemme joutuneet itsellemme esittämään lukuisia haastavia ja perususkomuksia murtavia coaching-kysymystä kuten: Miksi? Mitä tämä palvelee? Mitä tuon uskomuksen ylläpito maksaa? Mikä on olennaista?

Ja vaikka koko coaching-toimiala on verrattain uusi ja valitsemamme liiketoimintamallikin hyvin poikkeuksellinen, olemme silti saaneet itsemme kiinni lukuisista perinteisiin perustuvista uskomuksista, joita olemme joutuneet nyt toden teolla haastamaan.

Haastamisen seurauksena olemme tehneet merkittäviä muutoksia, joiden lopputuloksena on syntynyt entistä fokusoidumpi, kustannustehokkaampi, laadukkaampi, tehokkaampi ja asiakasystävällisempi palvelukokonaisuus - ja kuten todettu, edelleenkään riskeeraamatta menestyksen kestävyyttä myöskään tulevaisuudessa.

Viime syksy osoitti, että muutokset ovat olleet asiakkaillemme mieluisia. Olemme mm. vuoden lopulla solmineet useampia merkittäviä puitesopimuksia asiakkaiden kanssa, jotka haluavat keskittää coaching-hankintansa yhdelle toimijalle ja saada näin coachingohjelmainvestoinnestaan parhaan mahdollisen hyödyn.

Alkaneen vuoden kynnyksellä odotukset ovatkin korkealla ja tunnelmat hyvät ja siitä haluan erityisesti kiittää kaikkia teitä, jotka olette pysyneet kyydissä kaikki nämä vuodet. Emme olisi tässä ilman teitä. Niinpä toivotankin sydämestäni kaikille teille kestävästi menestyksekästä ja hyvää uutta vuotta!

Tiina

Kirjoittaja: Tiina Harmaja

Puh. 050 411 5977, e-mail: tiina.harmaja(at)businesscoaching.fi

#TiinaHarmaja

BCC Business Coaching Center Oy

Mechelininkatu 13, 00100 Helsinki, Finland

info@businesscoaching.fi

+358 10 421 3600

y-tunnus/VAT Number 2107152-9

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter

Sivustollamme käytetään evästeitä- lisätietoa

We use cookies- more info