Elämää talenttien kanssa


Kolmisen vuotta sitten minuun otti yhteyttä eräs ystäväni, amerikkalainen professori, joka kertoi luennollaan tavanneensa saksalaisessa yliopistossa opiskelevan suomalaisen opiskelijan. Tämä innokas opiskelija oli ollut erityisen kiinnostunut coachingista. Ystäväni kysyi, saisiko hän ohjata henkilön puheilleni. Ja koska minä puhun aina mielelläni coachingista, suostuin pyyntöön.

Muutaman hyvin strukturoidun, runsaasti kysymyksiä sisältävän ja analyyttisen meilin jälkeen sovimme tapaamisesta. Tapaamani nuori nainen herätti innokkuudellaan ja hämmästyttävällä omaksumiskyvyllään mielenkiintoni ja tapaamisemme päätteeksi pyysin häntä olemaan yhteydessä, kun hän saa opiskelunsa päätökseen.

Puoli vuotta myöhemmin sain yhteydenoton ja pian BCC:lle palkattiinkin uusi projektipäällikkö. Tavoitteeksi tehtävälle asetin tuoda välillä kaaosmaiseenkin startup-elämäämme systematiikkaa ja järjestystä. Ja sitä me toden totta saimmekin!

Olemme nyt eläneet 2,5 vuotta kurissa ja nuhteessa, saaneet työmme tueksi paljon systematiikkaa ja dokumentaatiota ja edellisten lisäksi olemme päässeet mallittamaan ajanhallinnan ja verkostoitumisen luontaista lahjakkuutta.

Mutta esimiehen tulee aina myös ymmärtää, että nuoret talentit ovat monesti vain lainaa ja tässä kuussa vihdoin koitti se päivä, jolloin minulle lausuttiin ne pelätyt sanat: “Olen saanut tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä”. Ja niinpä nyt kirjoitan haikeana kiitossanoja päästääksen multilahjakkaan Sonjamme laittamaan seuraavaa startuppia kuriin ja järjestykseen.

Kiitos, Sonja, yhteisestä ajastamme ja onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin. Olet ollut sekä BCC:lle, asiakkaillemme, koko työyhteisöllemme (ja ennen kaikkea minulle henkilökohtaisesti) ainutlaatuinen lahja, jonka huimia multitasking-suorituksia ja nasevia kommentteja jäämme isosti kaipaamaan.

Sonjan työsuhde päättyy kesäkuun lopussa ja elokuussa hänet nähdään The Pop-Up Companyssä rakentamassa uutta itsensä työllistämisen mallia. Sonjan tehtäviä BCC:ssä hoitaa jatkossa Krista Helin krista.helin(at)businesscoaching.fi ja allekirjoittanut vastaa mielellään kaikkiin asiasta heränneisiin kysymyksiin.

Kirjoittaja: Tiina Harmaja

Puh. 050 411 5977, e-mail: tiina.harmaja(at)businesscoaching.fi

#TiinaHarmaja

BCC Business Coaching Center Oy

Mechelininkatu 13, 00100 Helsinki, Finland

info@businesscoaching.fi

+358 10 421 3600

y-tunnus/VAT Number 2107152-9

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter

Sivustollamme käytetään evästeitä- lisätietoa

We use cookies- more info